Huis van de Isolatie geopend!

Onder grote belangstelling heeft Woerdens burgemeester Victor Molkenboer vrijdag 4 maart 2016 het OOI opleidingscentrum geopend: Hét Huis van de Isolatie. De afgelopen maanden heeft de branche het centrum in het Intechnium-gebouw ingericht.

De belangstelling van de bezoekers ging uiteraard vooral uit naar de functionele voorzieningen: met zijn praktijklokalen, uitgebreide installaties, vergaderfaciliteiten en demonstratieruimtes is Hét Huis van de Isolatie een modern en inspirerend branchecentrum. Het veelzijdige, tastbare isolatiedecor bracht bezoekers dan ook automatisch in gesprek over vak en branche. Burgemeester Molkenboer hoefde dan ook geen officiële openingshandeling te verrrichten: dat deden de vak- en branchegenoten spontaan zelf in het nieuwe, gedroomde opleidingscentrum.
Geen officiële opening zonder officieel programma.  Ook dat beleefde de branche als een feest. OOI-directeur George Kruithof schetste Hét Huis van de Isolatie als toonkamer van de isolatiebranche. Het centrum markeert de omslag naar actieve, vraaggestuurde vakopleiding, dicht bij praktijk, opdrachtgevers en isolatieondernemingen.
OOI-bestuursvertegenwoordiger Albert Meeuwissen belichtte de voordelen van een relatief klein opleidingsfonds als OOI, dat snel en scherp schakelt in vraaggestuurde opleiding en zich in Woerden ontplooit tot vraagbaak voor de bedrijfstak. Meeuwissen riep de medewerkers van de isolatiebedrijven en hun werkgevers op om blijvend te investeren in zichzelf: “Er komen voortdurend nieuwe materialen en systemen, dus blijf bij”. Dat laatste maakte VIB-voorzitter Hans Koole ook symbolisch mogelijk: hij overhandigde OOI-directeur George Kruithof een forse klok. De wijzerstand spoort aan tot voortvarendheid en tikt het wenkend perspectief van het branchecentrum  naderbij. Hans Koole plaatste de veelzijdige functionaliteit van Hét Huis in de context van VIB-beleid en –missie, geïllustreerd met een serie concrete brancheprojecten.
Dat er stevig economisch perspectief in het vak zit, bracht EiiF-directeur Andreas Gürtler overtuigend over het voetlicht. Hij liet zien dat technische isolatie-inspecties (TIPcheck) niet alleen de opdrachtgevers grote kostenbesparingen zichtbaar maken, maar ook een braakliggend werkterrein voor isolatiebedrijven ontginnen. Zijn analyse van Europese energie-afhankelijkheden en geopolitieke ontwikkelingen plaatste industriële energiebesparing in een internationaal maatschappelijk perspectief.
Voor een treffende, ontspannende noot zorgde theatermaker Jelle Kuiper, in de cabarateske huid van ‘Technisch Adviesbureau Goedhart’.  Enkele ondernemende isolatiespecialisten hadden deze nog onbekende bestekschrijver al aan hun adressenbestand toegevoegd, toen de ‘deskundige’ de zaal de ene lachsalvo na de andere ontlokte. Die uitmuntende stemming bleef er in, gedurende de rondleidingen en de geanimeerde netwerkgesprekken.
Hét Huis van de Isolatie is gevestigd in het Intechnium-gebouw, Korenmolenlaan 4 te 3447 GG Woerden, telefoon 0181 – 65 95 55.

 

Artikel ontleend aan de website van de VIB.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.