Premier Rutte en minister Asscher steunen sectorplan kleinschalig specialistisch vakmanschap

Er komt 2,6 miljoen euro beschikbaar voor het sectorplan kleinschalig specialistische vakmanschap. Minister-president Rutte en minister Asscher hebben dat bekendgemaakt tijdens de ontvangst uit de handen van de voorzitter van SVGB van het sectorplan voor kleinschalig specialistisch vakmanschap.Overhandiging sectorplan SVGB

Het geld is bestemd voor scholing, begeleiding van werk naar werk en extra leerwerkplekken. Het kabinet betaalt daarvan de helft, de andere helft wordt betaald door de beroepsgroepen zelf.

Tijdens het werkbezoek aan de Dutch Health Tec Academy (DHTA) presenteerden de beroepsgroepen hun gezamenlijke sectorplan en gaven ze de bewindslieden een kijkje in de schoentechniek, orthopedische techniek en tandtechniek. Minister-president Rutte, die als premier naar eigen zeggen ook een kleinschalig specialistische beroep heeft, was onder de indruk van de investeringen die het bedrijfsleven doet in hun landelijk unieke opleidingen. Minister Asscher sprak met een aantal vluchtelingen die na een omscholingstraject succesvolle opticiens zijn geworden. Hij benadrukte het belang van de beroepen met de uitspraak: “De wereld kan niet zonder opticiens en prothesemakers!”

In de kleinschalig specialistisch beroepsgroepen werken momenteel ongeveer 50.000 mensen in ruim 13.000 bedrijven in het midden- en kleinbedrijf. Goed opgeleide vakmensen zijn van groot belang voor het voortbestaan van deze bedrijven, vanwege het (zeer) specialistische karakter van het vakmanschap. De oplopende vervangingsvraag biedt de mogelijkheid om nieuwe vakmensen in te laten stromen en stelt oudere vakmensen in staat hun kennis over te dragen.

Klik hier voor interviews van Rutte en Asscher over hun bezoek.

Radio 1 was ook present.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *